Hans Gilissen benoemd als nieuwe voorzitter van Veilig Verkeer Nederland

Afgelopen vrijdag 19 april heeft onze Verenigingsraad Hans Gilissen benoemd als nieuwe voorzitter van Veilig Verkeer Nederland (VVN). Hij volgt Martijn Dadema op, die afgelopen zomer afscheid nam.

Hans Gilissen, nieuwe voorzitter van VVN

Hans Gilissen is in 1957 geboren in Gennep en bekleed op dit moment diverse nevenfuncties, waaronder voorzitter van de Raad van Toezicht bij het Instituut voor Natuureducatie in Amsterdam en bestuurslid bij Stichting Dialectwoordenboek in Gennep. In zijn arbeidsverleden was hij van 2020 tot 2022 niet-rechterlijk bestuurslid van de Rechtbank Limburg, van 2010 tot 2020 burgemeester van Venray en van 2004 tot 2010 burgemeester van Laarbeek.

Hans is blij met zijn benoeming als voorzitter van Veilig Verkeer Nederland: 'Verkeersveiligheid is voor iedereen een voorwaarde om deel uit te kunnen maken van de samenleving. Dat vergt technische maatregelen, vaardigheden en verantwoord verkeersgedrag. Daarvoor spant Veilig Verkeer Nederland zich al vele jaren in. Aan die inspanning wil ik graag mijn bijdrage leveren.'

“Verkeersveiligheid is voor iedereen een voorwaarde om deel uit te kunnen maken van de samenleving. Dat vergt technische maatregelen, vaardigheden en verantwoord verkeersgedrag. Daarvoor spant Veilig Verkeer Nederland zich al vele jaren in. Aan die inspanning wil ik graag mijn bijdrage leveren.”

Hans Gilissen, voorzitter Veilig Verkeer Nederland

Ook VVN-directeur Evert-Jan Hulshof is blij met de keuze: 'Hans Gilissen is een ervaren en toegankelijk bestuurder met een groot politiek netwerk. Ik ben blij dat hij zich de komende jaren in gaat zetten voor onze organisatie om de verkeersveiligheid te verbeteren en ik kijk uit naar een prettige samenwerking.'

We wensen Hans veel plezier en succes in zijn nieuwe rol!

Benoeming Hans Gilissen als nieuwe voorzitter van VVN
Benoeming Hans Gilissen als nieuwe voorzitter van VVN

Meer weten over onze nieuwe voorzitter? In het volgende VVN Magazine (20 juni) delen we een uitgebreid interview!