Praktisch verkeersexamen

Fietskeuring door politie

VVN afdeling Hillegom organiseert in 2014 weer het praktisch verkeersexamen, (het schriftelijk verkeersexamen wordt door de deelnemende scholen zelf georganiseerd.) Alle Basisscholen van Hillegom doen hier aan mee. In totaal stappen meer dan 230 kinderen op de fiets om het praktisch verkeersexamen af te leggen en zo'n kleine 100 vrijwilligers staan klaar om alles in goede banen te leiden.

Met het Verkeersexamen stimuleert VVN gedegen verkeersonderwijs. Dat is met de toenemende verkeersdrukte harder nodig dan ooit. Nederland telt bijna acht miljoen auto's. In 1990 waren dat er nog vijfenhalf miljoen. Ook hebben mensen meer haast gekregen in het verkeer. Kinderen moeten tussen alle auto's door hun weg van en naar school en naar andere plekken in de buurt veilig af kunnen leggen.

Kennis over verkeersregels en veel oefenen in de praktijk is daarvoor essentieel. Scholen dragen, samen met de ouders, de verantwoordelijkheid voor het verkeersonderwijs en de verkeersopvoeding van kinderen. VVN draagt hieraan een steentje bij.